2 янв. 2010 г., 18:06

Знак на пролетта 

  Поэзия » Для детей
837 0 18

Изпод преспицата снежна,

виж – една главица нежна

с тъничко вратле зелено

се подава засрамено.       

Вятърко я с лъх поклаща,

Слънчо поздрав ù изпраща...

Всеки с радост я поглежда,

че в душата му надежда

таз главица е посяла.

Посред зима снежнобяла,

като знак на пролетта

първа цъфнала е тя!

© Борко Бърборко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??