21 февр. 2010 г., 13:58

Зная... Време е да тръгваш 

  Поэзия
527 0 3

Тежки нощи, тежки изневери,
пагубно душата ми тежи.
Цял живот преследвала химери,
днес откривам твоите очи.
Те не лъжат, те не укоряват,
те не търсят грях, нито вина.
Най-красивата лъжа е тази,
възкресила мъртвата душа.
Зная... Време е да тръгваш,
просто ще подвия колене.
С плащ, когато младостта загърнеш,
да си спомниш този миг поне -
как във тишината затрептяла
нечия душа осиротява.

© Росица Петрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??