16 февр. 2013 г., 10:09

Зове морето 

  Поэзия » Другая
540 0 1

Омагьосва! Морето, нощем черно огледало

на звездите, на душите, разхождащи се

по безкраен булевард.

Ненаситно е! Морето, където

всеки негов тътен е покана примамлива,

а студеното му ложе те приспива...

за вечни времена!

 

Докато изгубиш своя лик и плътност.

Името си, личността. И ставаш част

от таз тълпа - рибари, моряци, плувци,

злочести любовници... и с тях

на разходка потегляш. Безкрайно дълга!

Под взора на любопитни сирени

носят се душите смирени.

Към необятното!

 

И твърде сам, ала заклето влюбен

оставаш ти в прибоя на вълните!

© Врабчето Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Има толкова много път да вървим преди да заплуваме към безкрая, защо бързаш Лили питам те, но майче вече се досещам тоест зная ...
Предложения
: ??:??