12 июл. 2013 г., 20:34

Звезден прах 

  Поэзия » Любовная
1165 0 3

Търся те, искам те някъде в себе си,

всяка минута е дъх на очакване,

сложих ръка, за да пазя постелята,

нищо че в нея се гърчихме с вятъра.

Нищо, че заедно дома си отрекохме.

Колко вселени изгубват звездите си,

щом двама влюбени сринат пътеката,

свързваща всеки контур на душите им?

 

Искай ме, някъде там във не-бъдното.

Чакай ме тихо, с дъжда ще се скитаме.

Нотите вечно ще пишат оскъдното

в лунна симфония... слушай я, питай я!

Тя ще ти каже защо се обичаме -

всяка сълза е троха примирение.

Звездният прах ще покрие очите ни,

за да се раждат отново вселените.

© Деси Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??