26 янв. 2022 г., 18:34

Звездите на небето 

  Поэзия
204 0 1

 

 

        Загледана в тъмната нощ

        в небесния свод със звездите обсипан

        учудвам се,каква ли мощ

        стои зад тоз всемир непипан.

 

        Дали там някъде в безкрая

        на друга някоя планета

        деца със кученца играят

        и някой към небето гледа.

 

       Дали пък взорът ни не се преплита

       и без сами дори да знаем

       вълшебно тайнство да ни сплита –

       зовем се,търсим се, мечтаем.

 

       Аз мисля – таз мечта прекрасна

       напусто тъй не е в сърцето

       и гледам онемяла и прехласната

       пак всяка нощ звездите на небето.

© Лидия Кърклисийска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Усмихна ме Наистина, кой знае. Не е случайност, в това съм сигурна.
Предложения
: ??:??