31 янв. 2009 г., 00:54

Звездокосата 

  Поэзия » Любовная
950 0 18

  

Тази нощ съм орисница

и гадая изкусно.

Във очите ти виждам

момиче целунато

с бързи устни.

По ръцете ти виждам

пиявици

вместо пръсти,

по копринена кожа

оставили

в тънки ивици

любовно изкуство.

Тази вечер съм твоята

прорицателка.

Виждам бедствие

и изгаряне

от докосване.

В послесловие -

думи изречени

и ехото

как ги довършва.

Тази вечер съм твоята -

Звездокосата.

 

 

Нощта на късите разстояния 

 

© Весела ЙОСИФОВА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??