27 авг. 2024 г., 13:42

Поет по вечерно време 

  Проза » Юмористическая
211 2 10
4 мин за четене

 _ Добър вечер! Старшина Петров. Господине добре ли сте?

_ От спомен от любов съм наранен и вехне моята душа...

_ Къде живеете?

_ Бездомен скитам цяла вечност, загубил близки и покой!

_ Къде отивате знаете ли?

_ Там дето скръбните седят и чакат сетния си час!

_ Дайте си документите! Такааа... Какво е това?

_ Документ от агенция авторско право,че изброените псевдоними са мои.

_ Белият Рицар? Човечност? Чичопей? Сийзар... 

_ Съкратено от Сияйна зора.

_ Виж какво Сийзор, майка ти как ти викаше?

_ Ами.. .Пенчо!

_  Пенчо, Имате ли роднини в града?

_ Вятърът е моят брат, а сестра ми е Нощта!

_ Не мисля.че е точно така!

_ Прав сте Вий , Нощта е моят  брат а вятърът ми е сестрата! 

_ Къде живеете, ще кажете ли?

Живея си в песните там ме търсете... 

_ Нещо май сме пили!

_ До дъно пих от чашата с отрова, която ми поднесе Ти!

_ Я ела с мене да изтрезнееш!

_ Пиян аз бях но изтрезнях от твойта  подла изневяра.

_ Това вашето е недопустимо поведение. Ще заплатите глоба!

_ Виждам те да сменяш колите, знам че обичаш парите!

_ Сега какво? Ще плачем ли?

Вкаменен и превърнат на стон,късам струна след струна в душата си...

_ Добре , добре! Седни на тази пейка докато съмне!

_ Вярвай ми: В този свят  слънце няма да изгрее!

_ Как няма? Не ти ли беше роднина?

_ Слънцето не ме докосва.Нощите ми – неброени.

_ Добре, оправяй се сам ! Смяната ми изтече!

_ Поетът е роден за Самота в окото на огромен кървав залез...

© Слав Коруба Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??