21.01.2022 г., 22:27 ч.  

Поетесата - явление световно 

  Проза
794 7 4
1 мин за четене

      Не се подвеждайте от заглавието ми, уважаеми читатели.

Длъжен съм да поясня, че единственото число, което употребих в него е само по причина, че се касае за един клас обширен (с твърде много поетично надарени представителки на нежния пол). Онова което обединява тези горди творкини са любовните им вопли, които се реят из пространство-времето на Херман Минковски (дори и зад светлинния му конус), дотолкова отчетливо, че могат да привлекат вниманието на т.нар зелени човечета, но не заради това последните да ги оплодят физически или ментално, а просто, за да пробудят у тях извратено извънземно любопитство.

       Въпросните поетеси си падат до припадък по наградите от множество конкурси, преобладаващо "международни", със седалища в световно известни центрове на мегапоетичното изкуство, такива като село Граматиково, Бусманци, Куртово Конаре и още много, много други. Лесно ще разпознаете тези твърде надарени в поетично отношение чеда божии, по многобройните им награди - грамоти от подобни конкурси, с които те се окичват гордо, както съветски генерал с медали, от които всяка порядъчна акула, която е имала неблагоразумието да го погълне прибързано, би повръщала нескончаемо.

       А стиховете им - ах стиховете им...! Представете си какви шедьоври са те:

 

 

Поетеска самометреска

 

Обичам те, защо ме изостави...?

Готова бях в леглото ти да легна.

Да свършвам под красивото ти тяло.

С чаршафа мокър силно да потрепна.

Остави ме настръхнала, необладана.

И аз разгонена съм огнена вълчица.

Луната ближа със език в полуда.

Шест-девет правя си дори самичка.

Червена шапчица съм, Кумчо скъпи.

Ела и ме изяж в потайна доба.

Линея в петолинието на звездите,

но щом не ме поиска - прав ти пътя!

 

Нека уважим тези самородни таланти, пред които бледнеят Сафо, Емили Дикинсън и Силвия Плат. Защото тяхно е Царството Небесно, пардон - бъдещето на поезията насъщна - вовеки веков! (И) Амин!

 

© Младен Мисана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви за коментарите, за оценките и за Любими, колеги по перо и приятели!

    Честно да си призная не очаквах подобен отклик и затова останах много приятно изненадан. Тя - Поетесата, е цяла ситуационна система, както би благоволил да се изрази гениалният български философ Бернард Мунтян /1919 - 2006/, ако можеше да възкръсне /лека му пръст/.

    А вие имайте много хубава и ползотворна седмица, и бъдете здрави! M&M
  • Тези поетеси болят почти толкова, колкото патриотичните позиви във Facebook на хора, които не могат да пишат на собствения си език, или на разните миски/фолкаджийки в Instagram с n хиляди последователи, "намерили формулата на живота", също със завидни познания по българска краматика.
  • Уха! Със сатъра оформяш...
  • Младен, какво да кажа, всякакви ги дава Господ!
Предложения
: ??:??