9.04.2010 г., 21:29 ч.

*** 

  Поезия » Друга
769 0 4

Защо по рафтове има прах
и две мръсни чинии във мивката?!
Какво, по дяволите, си правила цял ден
и защо така ми разваляш почивката?

Защо има неизпрани чорапи
и по простора още има пране?!
Е, сега вече ще има шамари, 
че пак за много голяма се взе!

... и последва канонада
от шамари, ругатни и обиди...

           ***
Преди е било така,
сега е така
след време пак ще е същото!
Той ще е поредният "истински" мъж,
а тя ще е кучката, която
трябва да се грижи за къщата!

© Адриан Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Абе... силен си!
    Продължавам да чета!
  • Проникновено за прозата...
  • Макар от една страна да беше малко лично, редакцията е уместна. Благодаря, за което.
  • "ти" в предпоследния ред = "тя".
    хем не се променя идеята, хем няма да има обидени.
Предложения
: ??:??