Кажи сега какво ми стори,
кажи защо ще ме раниш?...
Дали така ще се пребориш
с това, от което така се боиш?
Кажи сега във тая зима
ти как ще сгрееш ледна длан
и как сърце, в което има
само мраз и болка, ще намериш блян?
Кажи сега защо се вричаш
ти още, сляп от любовта,
че винаги ще ме обичаш
в щастие и мъка, в мрак и в светлина?
Кажи сега защо се бориш
ти с мойта вечна самота,
щом нищо не можеш да сториш,
за да вярвам аз във теб и в любовта...
© Борислава Илиева Зашева Всички права запазени