Рискувам, римувам, рисувам,
без страх, без мисли на глас, без бои.
Разлиствам стари тетрадки,
безброй спомени дишат във тях.
Макар и да са много прашни,
крият толкова неща. Но ми става светло,
когато се разровя из тях.
Обичам, любя, прераждам,
всяко чувство на път да си тръгне.
Аз не мога да разлюбвам,
а всеки ден по някого
или по нещо обиквам.
За да съм себе си,
пълня сърцето си с обич -
приятелска, истинска, вечна...
За мен тези чувства са до гроб!!!
И щастлива съм
като раздавам себе си.
Не съжалявам за нито един миг.
Разлюбвам всяка безчовечност
на всеки, погазил уважение и честност!
Играя в познатите ни филми,
само че без роля и сценарий.
Така е по-лесно, иначе ме хващат,
че започвам да лъжа, мамя или плагиатствам...
© ГАЛИНА ДАНКОВА Всички права запазени