10.08.2006 г., 20:28 ч.

* * * 

  Поезия
560 0 2

ДЕТСТВО

 

Откъснато цвете от лятна градина,

И пеперуда с шарени крила...

Очите, мижащи под жаркото слънце,

Мечтите, кръжащи в нощта...

 

Лагуната топла прегръща любовно

децата на хипита две;

и вятърът вее, соколът се рее

в небето на топла страна;

 

Река шумоли – в морето се влива,

И стрелкат се рибки безброй;

И гоним се, тичаме, пеем –

Ликува душата в покой!

 

И замъци от течен пясък ний строим,

В сърцата си мозайката редим –

на радостта...

Морето гали ласкаво със плясък,

И чайка плаши ни със крясък...

 

И тичайки голи, се смеем на воля

И пеем, и къпем се пак –

Лагуната нежна милува отново

децата на хипита две...

 

Ахатчета лъскави сбираме в шепи –

Мечтаем, ликуваме – блян!

Кръвта ми кипи – сърцето се свива,

Но спомням детството засмян!

 

© Велин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??