27.05.2007 г., 18:53 ч.

*** 

  Поезия
631 0 0
Какъв е смисълът? Да живееш умирайки...
да се издигаш величествено сред всичките малки,
щом миг след миг от теб се отделят
листата издъхващи...
да губиш частици от себе си...
Какъв е смисълът? Да не те пречупват стихиите,
а тихо да стенеш от раните,
когато животът е кърпене
на небето разкъсано...
Какъв е смисълът? Да помниш мечтаното,
да искаш да върнеш отишлото си...
с трепет да отправяш поглед назад...

А всичко красиво е,
оставиш ли миналото
да намери пътеката,
която не води към теб,
а само към вечното...
щом страшното дава ти смелост...
и вървейки към края
умираш живеейки....

© Ана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??