21.06.2007 г., 10:43 ч.

*** 

  Поезия
872 0 3
 

Във стаята, която днес
Ме приютява,
Няма стол,
А тя самата без стени е.
И през прозореца на тази стая
Гледам как птичката,
От клетката си без решетки,
Извива трели.

Животът ми задъхан е,
Накъсан,
Неритмичен
И неподреден,
Макар да го подреждам всекидневно.
По гръб не падам,
Дори по гръб не спя
(Възможно е от суеверие!),
Но срещам само
Гърбове
(на някого...).

Нощта смени деня.
Във мене -
Рими.
Пред мене -
Мъртвият екран
Очаква думите да оживеят,
А после
Спокойно
Да угасне,
Дочакал приказката си...

А моят разказвач къде е?
И тази нощ не
Ще да го дочакам...

© Калина Костова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??