2
Любов на 50-60 години?
Надежда,вяра вече са изстинали.
Не само мъки ражда тя ,обаче
И от щастието може да се плаче.
По техните лица сълзи се стичат
Във вярност влюбените се обричат
През сълзите си нежно се целуват
За ласките си тръпнат и жадуват.
Не гледат към отминалотo време,
Годините им вече не са бреме.
Тръгват те ръка в ръка по плажа
На всички любовта си да покажат.
А после сядат нейде уморено,
Навън вали и доста е студено.
Поръчват цаца с чаша тъмна бира
И не поглеждат кой им я сервира.
Защото погледи са вперили в лицата,
Обичам те! -им шепнеха устата
И нежно пръстите си в плетеница вплели
Те бяха влюбени,макар и побелели.
Във луд галоп препускаха сърцата,
Забравиха за бирата и цацата
Глава облегна тя на мъжко рамо,
Опрели се коляно до коляно
Той нежно я погали по косата,
Отдавна беше и това мечтата.
Притиснати,доволни и щастливи,
Макар и стари бяха тъй красиви.
Не забелязаха,че утро вече иде
В ръцете си държаха малки миди
А спомена от плажа и морето
Те двама ще си скътат във сърцето
не мислеха ,че сторили са грешка
съдбата им бе толкова човешка
Че за любов на 50-60 години
Не трябват поводи или причини.
© Нели Всички права запазени