2.06.2004 г., 15:58 ч.

* * * 

  Поезия
1307 0 0

Той бе чуждият,аз-чуждата,
души скрито сплотени.
Аз бях милата,той бе лишият,
едни и същи и пак разделени.

Аз исках утеха,спокойствие,
той гонеше лудия вятър,
аз в него открих удоволствие,
той-кораб,със който избяга.

Сега плача самичка в нощите,
той ведро развява платната.
Моята мачта разбита е,
но вън друга доволно го чака.

© Весела Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??