9.03.2011 г., 13:00 ч.

*** 

  Поезия » Друга
535 0 0

***

Понякога се питам,

защо сме така затворени,

едни за  други…

защо не допускаме хора,

 от други религии до себе си!

… защо… все още има хора,

 които ненавиждат

мюсюлманите,

евреите,

чернокожите…?

Сега ще ти кажа, миличка:

Защото сме научени така…

защото родителите ни учат

да правим така.

Да мислим по същия начин.

Ала дали са прави…

След като дъждът е измил кръвта,

ала спомените не са заличени…

но… аз мисля, че

не можем да живеем в спомени…

не бива да гледаш назад,

защото никога няма да

тръгнеш към утрешния ден

… нали така…?

Все някога всички хора

трябва да сложат край…

на омразата и гнева!

© Донка Красимирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??