29.11.2017 г., 9:39 ч.

* * * 

  Поезия » Гражданска
727 0 2

Тури си едно перде на очите (па и няма нужда!), па псувай наляво и надясно... Работата е да омаскарим тогоз-оногоз“ (Бай Ганьо)

 

Признавам си, Бай Ганьо, че не искам

да кажа, че те срещам все сред нас:

пак арогантен, безпардонен, истински,

преследващ „кьоравото“ или власт,

перото хванал, всекиго прегазваш,

очерняш, псуваш – както можеш ти...

...

А в моето сърце проплаква Вазов:
„Език свещен на моите деди...“

 

30 юли 2017

с. Скобелево

© Живодар Душков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??