Лято
Обичам да е августовско лято,
косите си с цвят на зряло жито
да разпускам, сърцето ми лудешки
да препуска, от жажда да пресъхват
моите устни, да тичам по зелените
поляни и билки да събирам - ароматни,
лековити.
И когато въздухът притихне
и тревата под нозете ми запари,
вкусни глъдчици отпивам от
водата жива - ручей бистър ме
спасява.
В жаркия следобед уморена
аз притихвам под гальовна
сянка, разговарям си с тишината,
а мечтите ми са в жълто-розови
нюанси.
Вечер със светулките политам,
към звездите се отправям,
иска ми се с тях да потанцувам
под звука на лунната соната,
жива съм, усещам с всяка клетка,
че е лято.
© Екатерина Василева Всички права запазени