30.06.2007 г., 9:55 ч.

* * * 

  Поезия
578 0 12
Земята е напукана от обич?
Земята е пречистена и свята?
Познах Христос и дълго му се молих -
нуждаеше се от любов Земята.

Той сам показал пътят целомъдрен
и сам посочил входната врата,
а те Го разпнали, не за да пребъде,
уплашила ги святата душа...

Но Той във болката, за другите се молил.
Самата плът - ненужна дреха била.
Молитвите въздигнали Го горе,
без нищичко за Себе си да взима.

Днес всеки носи в себе си Голгота...
Венецът трънен все до кръв боли...
Но някой, Бог превръща във банкноти
и в църквите се моли за пари...


© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??