9.09.2009 г., 11:15 ч.

* * * 

  Поезия
445 0 0

Ако те сравня със роза,
розите от яд ще посивеят,
ще погубя свойта муза,
птиците ще спрат да пеят.

Ако те сравня с морето,
приливите тъжно ще застинат,
рибите ще литнат към небето,
спомените в мене ще загинат.

Ако те сравня с луната,
прозорците ще избледнеят,
ще се скрие тя в дъгата,
ще спрат звездите да греят.

За това Любов ще те наричам!
Розата за теб ще цъфти,
морето на тебе обричам
и луната - над тебе да бди.

© Николета Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??