Кукай, кукай, куковице
в мрака, под стария клен.
Кукай, кукай, куковице,
само ти се сети за мен.
Кукай, кукай, куковице,
поплачи си дълго за мен.
Кукай, кукай, куковице,
скитникът твой е за ден.
Кукай, закукай ме тука,
скитникът с песен дари.
Той, ще ти прати сполука,
скитнишки ярки звезди.
© Хари Спасов Всички права запазени