1. Война - Фронтовете са различни -
Международни, по съседство, даже лични.
2. Интрига - Достойно доказателство.
3. Юда - За неразбралите това е всеки вид предателство.
4. Политика - Много силен довод за разумност,
по-силен да откриеш си е висша трудност.
5. Омраза - Без коментарно,
но казаното горе и за тук е вярно.
6. Глупост - Е, това ако не доказва, че сме акълии...
С нея се гордеем ние.
7. Лудост - Само умният умът си губи.
Продължаваме със доказателствата други.
8. Секс - Защо не е любов ще ме попиташ.
Ами огледай се - Къде я виждаш?
9. Суета - Тя върви със егоизма, две в едно,
и е висше доказателство, че сме разумно общество.
10. Огледало - Е, стигнахме и до финала,
макар, че с доказателства още мога да ни хваля...
Тук не казах нищо за Завистта и Похотта,
къде забравих и кралицата Лъжа?
Но мисля, че и тези стигат
високо до небето чак да ни издигнат...
И, да, за огледалото, ами погледни се сам,
но в вътрешното, на душата. Какво ли ще съгледаш там?
22.08.2015.
Георги Каменов
Всъщност другият стих го написах като антиотрова спрямо този, но тук ги публикувах в обратен ред.
© Георги Каменов Всички права запазени
Благодаря за страхотния за мен коментар.