19.04.2020 г., 8:22 ч.

Десет доказателства, че сме хора 

  Поезия » Друга
684 2 15

 

1. Любов - Само тя да е и друго не ни трябва,
че сме хора да докаже, и това ме радва.

2. Приятелство -  Когато в болка, студ и пек 

до тебе има някой, то той е истински човек.

3. Милосърдие - Сърцето щом не е зад катинар
тогава то е истински Божествен дар.

4. Вяра - Тя е силата която ни крепи 

дори и в миговете, във които най-боли.

5. Доброта - Усмивката е другото и име.
Тя вечно Слънце е и не познава зима.

6. Щастие - Когато то в живота грее
човека радва се на факта, че живее.

7. Болка - Да, тя също тук е във отбора,
боли ли ни за другите, сме хора.

8. Свобода - Без нея няма нищо! Тя е полет
в който ражда се човешката ни пролет.

9. Надежда - Поклон тук до земята,
че тя водата е, а ние сме цветята.

10. Огледало - Когато имаме във себе си от изброените,
от чудесата, Музи на поетите,
тогава светъл е над нас простора.
И, да, наистина сме хора!

А огледалото, което в нас се крие 

показващо какви наистина сме ние 

предпазено е от нещастия и срам,
а тялото ни... То е светлият му храм!

14.09.2015.

© Георги Каменов Всички права запазени

1. Война - Фронтовете са различни -
Международни, по съседство, даже лични.
2. Интрига - Достойно доказателство.
3. Юда - За неразбралите това е всеки вид предателство.
4. Политика - Много силен довод за разумност, ...
  473  11 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??