9.01.2020 г., 10:10 ч.

* * * 

  Поезия » Философска, Свободен стих
531 0 0

Осмелихме се да спорим с природата –

тя се разсмя и стана тихо.

Като пред буря изневиделица или ураган,

който помита наред - дървета и къщи,

приспособени за нас. Временни обиталища.

 

Осмелихме се да я преправим по нас

като отесняла дреха, която е здрава.

Не ни стана - заприличахме на демодирани

джуджета, избягали от работлива приказка.

Потече лава да закърпи зейналите дупки.

 

Осмелихме се да помълчим със нея.

Да подредим във списъка най-важното.

Обгърна ни невежество блажено

както пелена новородено. За кратък миг.

Написаното прогори хартията, която помни

сока на дървото, мириса на пръст и тление.

Внезапен вятър разпиля словата-сменца от намерения.

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??