18.09.2012 г., 9:33 ч.

17 септември 

  Поезия » Друга
491 0 3

Отдавна Вярата не вярва вече

в безплодни, кухи думи и лъжи.

Оплювана, отчаяна, отречена -

тя кръста си едва-едва държи.

 

И спря Надеждата да се надява.

Май първа ще умре от глад и студ.

Ще емигрирала във някоя държава,

поне да имала определен статут.

 

А Любовта се разболя от мъка,

че бъркат я със голия нагон,

и много срещи свършват със разлъка

и плащат ù за стриптиз на пилон.

 

Невинни мои, мои хубавици,

сестри – Надежда, Вяра и Любов,

отлитате далеч оттук със птиците.

Да тръгна с вас, уви, не съм готов...

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??