21.06.2018 г., 23:15 ч.

1994 

  Поезия
294 1 0

1994

 

На двайсет и една,
някъде през май,
"Black Hole Sun"
за пръв път чух.
Септември
влюбих се във Вера,
която мисля, че нарочно във басейна падна
и почна да се дави.
Спасих я.
Не беше трудно.
Но аз започнах да потъвам
и вместо нея, болката прегърнах.
Тогава, съвсем навреме,
си купих целия албум.
"Superunknown"!
Шестнайсет песни,
в градината от звуци,
шестнайсет стаи
за мойта интровертност.
Прописах стихове,
а после ги унищожих,
но три от тях и днес си спомням!
И пак във същата година
измислих песен за дъжда,
която все не мога
                                  да завърша.

 

© Иван Бърдаров 2018. Всички права запазени.
 

© Иван Бърдаров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??