21.10.2017 г., 23:36 ч.

21-ви век 

  Поезия » Друга
1102 2 3

Двадесет и първи век си има своя стил и мода,

технологиите и новостите побъркаха народа.

Какви неща се вършат под небосвода,

ако и мъртвите научат ще се преобърнат в гроба!

 

Интернет е втори дом за малки и големи,

интернет ни решава всички проблеми.

Няма нужда, дори от вкъщи да излизаш,

като може с приятели и близки на скайп 

да се виждаш.

 

Цигари,секс,алкохол и наркотици

въртят се в повечето тийнейджърски главици.

Малко останаха хората с амбиции,

най-често обсъжданата тема е за пари,

за която се говори на всичките езици.

 

Двадесет и първи век, е век на кризата,

бунта и разрухата..

Век,в който са в застои образованието и науката.

Век на корупцията и атентатите,

век в който могат да ядът и пият само депутатите!!

 

В двадесет и първи век Земята се разтресе,

Божия гняв наводнения и земетресения донесе!

С греховете си само това можем да допринесем,

дали с тези стихии Бог не ни подканва да спрем?!

 

© Виктория Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти за прекрасните думи,Гавраил! Маргарита,ТОЙ ни заповядва,но нещата вървят от зле,на по-зле! Дано някой ден плюсовете да бъдат повече от минусите!
  • Няма място за въпроси! Не ни подканва! Заповядва ни!
  • Виктория,великолепно описание на нашия век.Всичко си събрала в този стих.Как можа?Беше истинско удоволствие да го прочета.
    Поздравление!
Предложения
: ??:??