14.04.2012 г., 19:53 ч.  

23 : 00 

  Поезия » Пейзажна
644 0 3

23:00

 

В града е тихо...

Някакво гладно куче скитори,

минавам - дървета,тротоари,

пред мен - тихи пътеки,

зад мен - плахи спомени

с мои стари другари.

Завива сирена... линейка -

някой страда,

музика звъни от някаква

порутена къща,

някои се радват

и скачат,и пеят,

през някои прозорци

телевизори светят...

пак тишина.

Зад мен стъпки се чуват...

няма никои,

сухи листа се търкалят и гонят...

Единайсет часа

часовникът удря,

автобуси с уморени работници

се прибират

и пак тишина...

и само тишина...

градът заспива.

© Триб Трибс Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Аплодисменти за това откровение! Много ми хареса!Отккрих част от себе си в твоя стих,Дона!
  • Самота и тишина в града.Харесах!
  • На мен много ми хареса и не бива от едно мнение да спреш да пишеш.Ще чакам да публикуваш
Предложения
: ??:??