23:00
В града е тихо...
Някакво гладно куче скитори,
минавам - дървета,тротоари,
пред мен - тихи пътеки,
зад мен - плахи спомени
с мои стари другари.
Завива сирена... линейка -
някой страда,
музика звъни от някаква
порутена къща,
някои се радват
и скачат,и пеят,
през някои прозорци
телевизори светят...
пак тишина.
Зад мен стъпки се чуват...
няма никои,
сухи листа се търкалят и гонят...
Единайсет часа
часовникът удря,
автобуси с уморени работници
се прибират
и пак тишина...
и само тишина...
градът заспива.
© Триб Трибс All rights reserved.