25.04.2013 г., 17:39 ч.

*** 

  Поезия
456 0 0

В Небивала земя, на остров, скрит от хорските очи,

там, где Питър Пан живя под слънчеви лъчи,

там, где изгубени деца споделят своите мечти,

би съзрял в небето синьо Бамка* да лети.

 

В Страна на чудеса, на 300 сънища от тук,

би пил топъл чай с Шапкаря леко луд,

би видял заека с часовник и жилетка,

би срещнал се с Алиса, красивата кокетка.

 

Има още много приказки за чудеса,

за битки славни и хиляди слънца,

за добро и зло, мрак и светлина,

любов гореща до края на света.

 

Но когато хората пораснаха големи,

забравиха за приказки, стихове, поеми,

и сами, загърбвайки детските мечти,

се оставят животът лесно да ги повали.

 

*Бамка – Камбанка е феята, която е приятелка на Питър Пан.

© Дарк Стефанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??