В Небивала земя, на остров, скрит от хорските очи,
там, где Питър Пан живя под слънчеви лъчи,
там, где изгубени деца споделят своите мечти,
би съзрял в небето синьо Бамка* да лети.
В Страна на чудеса, на 300 сънища от тук,
би пил топъл чай с Шапкаря леко луд,
би видял заека с часовник и жилетка,
би срещнал се с Алиса, красивата кокетка.
Има още много приказки за чудеса,
за битки славни и хиляди слънца,
за добро и зло, мрак и светлина,
любов гореща до края на света.
Но когато хората пораснаха големи,
забравиха за приказки, стихове, поеми,
и сами, загърбвайки детските мечти,
се оставят животът лесно да ги повали.
*Бамка – Камбанка е феята, която е приятелка на Питър Пан.
© Дарк Стефанова All rights reserved.