16.05.2012 г., 10:59 ч.

*** 

  Поезия » Друга
469 0 0


Не е време за поезия, приятелко, не е!
И за родственост със птиците не е!
Ала на ветровете тесни са им небесата,
обичат духът им да живее във крилата.

Сигурна съм, приятелко, че не е лудост
приказно да си измисляш Дулсинея
и с всичката си искрена любов към нея
да отстояваш ти доброто, чак до глупост.

Боли ме, приятелко, че дамите вече умират.
Дори и не подозират, че имало е Дулсинея
и че не тя, а Дон Кихот умирал е за нея,
че не носят рокли и че любовта я консумират.


 


© Маково момиче Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??