21.07.2017 г., 8:52 ч.  

* * * 

  Поезия » Източни форми
612 0 5

46

Закостеняло мислене как да обориш?

Зазидани двери как със ключ да отвориш?

Тази робска нагласа, оцеляла във времето

със саможертва не можеш да я пребориш.

 

47

Добре че поетите не се пенсионират!

Ако са истински, пишат до края. Не спират.

И вплетени здраво във свойта словесна магия,

всъщност, поетите никога не умират.

 

48

Рубайя сътворих за всички успешни поети,

защото разбирам как се пишат прекрасни куплети.

Не за мен! Не за мен, извинете ме, моля, е думата!

Аз съм чирак, който със свещ се опитва да свети.

 

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??