21.09.2010 г., 22:39 ч.

4 есенни тристишия 

  Поезия
557 0 1

4 есенни тристишия

 

*  *  *

Приведено дърво, без листи

и с две гнезда на птички отлетели...

Май автопортрета си рисувам.

 

*  *  *

Една изглежда есента в септември,

а друга, щом пред прага е на зимата.

Не се и чудя – имам огледало.

 

*  *  *

„Дъждовни”, „мъгливи”, „студени” –

прилагателни към дните есенни.

А сред тях намигва циганското лято...

 

*  *  *

Своите листи кленът разсипва –

сякаш жарава разпалена.

Стъпвам по нея без дух нестинарски.

 

Живодар ДУШКОВ

© Живодар Душков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??