6.07.2017 г., 10:18 ч.

* * * 

  Поезия » Източни форми
449 1 3

19

Проклети имоти – ниви, гаражи и къщи!

Близък роднина за вас на враг се обръща.

Ламтим за пари и имане. Без мяра ламтим!

Но лошата смърт само плътта ни прегръща!

 

20

С първата храна от майчината гръд, човекът всмуква обич и любов

и в себе си до своя край ги носи – един Божествен дар и благослов.

Но някъде по пътя го забравя, подаръкът добър на своя Бог,

с ненавист и омраза го заменя, с първичен, хищнически зов. 

 

21

Обичам своята родина тъй, както само майка се обича.

Любов към нея в мойте вени с топлата ми кръвта протича.

Бих дал живота си да бъде жива, просперираща и вечна!

Да можеше държавата така децата си до болка да обича…

 

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Три стиха с обща тема-любов.Егоистичната,материалната,която ни превръща във врагове,майчината,която е чиста,докато по пътя ни не се превръща в омраза/за жалост/ и любовта към Роднината,независимо от констатацията "да можеше държавата така децата си до болка да обича/като майката/....Много силно ,Румене!
  • Благодаря!
  • Много стойностни сткхове, Румен! Поздравк!
Предложения
: ??:??