26.09.2017 г., 13:50 ч.

* * * 

  Поезия » Източни форми
643 0 2

64
Целта пред теб – единствено нагоре.
Макар и уморен, върви нагоре.
Усилието, вярвай ми, си заслужава,
защото важното в живота е нагоре.

25. 08

 

65

Човек е агресивен, когато няма ум,

но иска да е център в обществения шум.

Той нищо друго няма, освен пробивни лакти,

и крачи с тях, уверен в избрания си друм.

26. 08

 

66

Човекът за човека не е брат

в един объркан и нещастен свят.

Човекът за човека е мишена,

когато времето и вековете спят.

 

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??