9.02.2021 г., 10:45 ч.

*** 

  Поезия » Гражданска
386 1 4

***

Нямам тема, за която да се хвана,

от яд дори, аз счупих си калема,

по цял ден ме облъчват от екрана,

освен Ковид, друга тема – не́ма.

 

Политиците ни, внесоха ваксини,

по списък ще имунизират.

Затвориха страната тез гадини,

а болните и бизнеса, умират.

 

Културата отдавна се спомина,

завеси прашни, пуста сцена

народът с маски, бута се във МОЛ-а,

като в трагедия на Мелпомена.

 

Без теми днес сърцето ми се лута

в мракът на духовната ни яма.

Днес изкуството е „кауза пердута“,

за болните души.....

                                    ваксина няма.

 

Авт. Весо: 8.02.2021г.

 

П.П. Не можах да му туря заглавие.

Очаквам съдействие за идеи. Помагайте!!!

© Веселин Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??