22
Днес много народ нещо пише и пише –
сиреч, много народ по любови въздиша,
та се питам не съм ли просто част от модела,
който сякаш тръби: „Пиша както си дишам“?
23
Когато си на кръстопът и трябва да решиш
в коя посока занапред ще продължиш,
спомни си, че е опит всяка твоя грешка –
върви по път избран, дори и да грешиш.
24
Цял живот на суета робуваш: „Какво ще кажат другите за мен?“
Ослушваш се и с фалш изпълваш наглед прекрасния си ден,
за да те видят, за да блеснеш в очите на безликата тълпа
и в края на живота си разбираш, че остарял си празен, изхабен.
© Румен Ченков Всички права запазени