12.01.2017 г., 19:54 ч.

* * * * 

  Поезия » Философска, Източни форми, Друга
624 0 0

Искаш да гониш съдби?
Искаш да достигнеш мечти?
В този измислен свят...
брутален, прокажен, безкраен.
Ти живота си си дал,
изхвърлен от майчина утроба.
В миг засиял и паднал като ангела скосен.
Кръв при кръвта,
пепел при прахта,
живот след живот,
луташ се бездомен.
В една измислена нереалност,
живееш в безкрайната система.
Бориш се за капчица живот,
чакащ падението свое.
Избираш – живот или смърт.
Струва ли си това, което правиш?
Какво значение има:
"успях или не успях"?

 

Виктор Димитров

© Сейтън Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??