25.08.2013 г., 19:26 ч.  

* * * 

  Поезия
462 0 2

подгоних сенките на вятъра

препънах се от чужди пътища

с текила между несъзнати грешници промивах раната от удара

остана ми солта по устните

(и прегоряла рана в гърлото)

изправих се

с маслинни клонки изтрих ръцете на убийството

раздадох до едно перата си на всички закъснели пътници

по женския гръбнак на хълма прокарах нощни сладострастни пръсти

огледах се

и във усмивката с умора преоткрих лицето си

(между заситените облаци по портокалите покапа слънце)

 

май 2008 Ваяда Испания

© Петко Чернев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??