В лунапарка „Живот”
и тази вечер
тихо е...
Музика не свири.
Не се чува смях
и радостни викове.
Тишина...
"Любовта" се приспа
някъде,
след последната песен на птиците...
Самотата я прегърна с глухо хъркотене.
Само въртележката на „Надеждата” кротко
проскърцва.
Пак тишина...
© Юлиана Асенова Всички права запазени