12.11.2019 г., 14:44 ч.

Мъжка раса 

  Поезия » Хумористична, Друга
436 0 6

Щастливо оженен и зет задомен,

бай Петър монтьорът изкара късмет.

За седмица само остана ерген,

жена му спечели от "златен" билет.

 

На Пукет*, ще тръгва с малко багаж,

но нещо я спира вратата да тръшне.

На Петър направи тя цял инструктаж,

умът му сканира, разбра, че ще кръшне.

 

Чиниите да мие, да тупа килима,

боклука да хвърля, да чисти балкона.

Да храни децата и котката Мима,

коняк да не пие, да спазва закона.

 

А Пешо нали е от мъжката раса,

гърба на жена си, щом мигом съзря,

отвори бутилка, душата разпусна,

наряза салата и песен запя.

 

Разхлаби синджира, отмести ботуша,

напери снагата, главата изправи.

И мъдрост си спомни. Жената да слуша.

Каквото тя каже, обратно да прави.

 

__________________________________________

-* Пукет - остров Пукет, Тайланд

 

 

 

 

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Валя, Мариана, Георги, Красимира, Георги, Гавраиле! 😁!
  • Само една седмица?Мал шанс.Друго щеше да бъде ако жена му беше спечелила "златен"билет поне за две.
    Поздрав!
  • Истински мАж :"
    Поздравявам те 😋
  • Пукет - мястото, където човек не остава постоянен. Вчера може да е бил мъж, днес ще е хубава тайландка...
    Мъжка раса - по дирите на неандерталците в историята...
  • Хари, изчетох с голям кеф.
    Обачееее..... чакам подължение - какви ги е вършила жена му на Пукет
Предложения
: ??:??