Нощта сънливо се протегна,
полегна на една страна.
Прозя се и с ръка пресегна
да хване падаща звезда.
Премигна два пъти с очи,
покри се с облачна дантела.
Започна да брои луни,
една, и две, и три...
Приспивно вятърът засвири,
звездите люшнаха се в танц.
Нощта брои луни,
една, и две, и три...
© Хари Спасов Всички права запазени