Добродетел много силна притежаваш,
най-мощната в света.
Характер имаш благ,
но с тежка дума закрепен.
Очите ти са две звезди.
Щом видя ги макар далечни
те дават ми надежда.
Душата ти е нежна,
чиста, светла,
защото знае само доброта.
Устните ти святи думи ронят
и правят същността ти висша.
Усмивката ти е събрала
светлината на цялата земя.
Кръвта ти чиста е като вода.
Сърцето смело носи рицарската чест.
Страстта е твоята пътека,
с фенери цялата сияе
и нежен полъх води те до днес.
Едничко зло във себе си таиш,
крадец си май и взимаш много.
Всеки ден по нещо ми отнемаш.
Сърцето ми държиш в едната си ръка,
а в другата сържиш душата.
Умът ми скрил си в някоя торба,
а разумът дори не си запазил.
Моля, да ми върнеш поне свободата.
За нея разменям всичко...
Дори самотата.
© Вася Янчовичина Всички права запазени