13.06.2017 г., 13:15 ч.

.... 

  Поезия » Философска
533 0 0

Живея от порок, „поезия наречен“.

Ален Боске

 

И стига вече пози важни.

Пороците ми – повече от два,

се каня да удавя в пяна,

по самарянски да ги утеша.

 

Шампанските мехурчета, тъй сладки,

запушват чипия ми нос.

И гъделичкат ме опасно,

и срамни тайни вдигат тост.

 

И днес, и вчера, стародавно

като пустинен артефакт.

Зловоние избива тайно.

Сама на себе си съм враг.

 

И тъжно-смешна, лоша-жива,

пак бродя като оня кос.

Полето е за голи и за боси,

аве и смърт като откос.

 

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??