Боже, дай на бедния хляб,
а богатия с разум дари.
Избави ни от корист и грях,
от лукавия нас отърви.
Научи ни да бъдем смирени,
научи ни да бъдем добри.
Призови ни пред Твоите двери,
изпълни Ти нашите дни.
Опрости ни човешката същност
и греховната наша съдба.
Възвиси ни до хълмът Голгота,
направи ни Ти свои деца.
© Хари Спасов Всички права запазени