8.04.2008 г., 22:06 ч.

* * * 

  Поезия
627 0 3

Облакът ме искаше за спътник,

но вятър  думите изтрива.

До слънцето изгарях като бъдник,

а морската вълна във мен се влива.

 

Опитвах се до тебе да остана,

когато бягах от мълчание,

дори загадъчна, дори и неразбрана,

превърната във тайнствено предание.

 

Частицата съм малка от природата,

живееща във смисъла на мислите,

която неразбрана е от хората

и преждевременно прелистена.

 

Отново се прераждам в ароматите,

суетата - претворили във фантазия.

А ти опъваш на душата струните,

щом погледът е страшната инвазия.

 

Lingerie

 

© Николай Стойчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ОпънИ на душата си струните-
    тя ще запее любовната песен.
    Ще засее Земата със думите-
    да поникне от зрънцето цвете!

    И не се губи дълго, намерИ се!
  • Аз разбрах...
  • Много стойностен стих! И красив!
    Зарадва ме, Ники.с много обич.
Предложения
: ??:??