Този нов тоалет е ушит от специални шивачи
и платът е особен - тъкан по поръчка за мен
от изнищени облаци и разпрèдени свлачища,
с гръмотевичночерен, необвързващ, десен.
Този нов тоалет не върви да се носи без брошка
от десетките пъти, в които не те заслужавах;
всяко камъче в нея е с форма на търсена прошка,
всяко блясъче - твоето "хей, остани си такава!"
С тюл, надиплен от вироглавите мои решения,
дълъг колкото вечно отлагана неизбежност;
само днес ще обуя куража да съм несъвършена.
Върви! Запомни ме облечена в обич и нежност.
© Таня Донова Всички права запазени