„Завъдил си си гадже, казват -
подхвърли вчера моята жена -
и мен, децата, ни наказваш,
без за това да имаме вина?...
Не се учудвам!... Но е ясно,
че фльорца си намерил кат` за теб!...
Постъпката направо е ужасна!
Но всичко трябва тук да спре!...
Не ме е яд, че спиш със друга.
И половата мощ добре ти знам.
По документ съм ти съпруга,
не искам да бера и този срам!
От туй, което ми разправят,
е много ниска топка - група „Е”!...
Авторитета ми подравяш,
без време искаш да ме погребеш!
Обидно ми е да ми казват
с какво "съкровище" си ме сменил –
със дълъг крак и пищна пазва,
но куха лейка... Жив резил!...
Не заслужавам тази гавра
да спрягат името ми във сплетни.
Докарай твоята пачавра!...
Достатъчно до днес ме опетни!
На стил поне да я науча -
култура и обноски, етикет...
Пък то – каквото се получи!
Не вярвам да израсне до естет!..."
Каква умница е жена ми!...
Да, гаджето на курс ще доведа -
семейната ни чест да браним!...
А другото е вятър и мъгла!...
© Роберт Всички права запазени